Αναπηρίες σε ιδιοκτήτες σκύλων

Ακριβώς επειδή αντιμετωπίζετε μια αναπηρία δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε έναν σκύλο στη ζωή σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα ωφελήσει εσάς και τον σκύλο. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την εμπειρία πιο εύκολη.
Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να δώσετε στον σκύλο σας φάρμακα, υγρά ή εμβόλια, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν γνωρίζει κάποιον που θα κάνει επισκέψεις στο σπίτι. Εάν όχι, επικοινωνήστε με τους τοπικούς pet-sitters για να βρείτε αυτούς που θα σας βοηθήσουν. Πολλοί pet-sitters εκπαιδεύονται να εκτελούν αυτές τις λειτουργίες για το άρρωστο κατοικίδιο για ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να τις εκτελέσουν για τον εαυτό τους ή για ιδιοκτήτες όταν λείπουν.

Για να παίξετε με τον σκύλο σας, χρησιμοποιήστε φακούς ή δείκτες λέιζερ. Τα σκυλιά λατρεύουν να κυνηγούν το φως και δεν θα χρειαστεί να κάνετε καμία κίνηση. Μια εναλλακτική είναι ένα αυτοκίνητο με τηλεχειρισμό για να το κυνηγήσει. Ασκείται και δεν εξουθενώνεται υπερβολικά.
Εάν δυσκολεύεστε να εκτελέσετε βασικές λειτουργίες για τον εαυτό σας, διερευνήστε τη χρήση ενός σκύλου υπηρεσίας ή βοήθειας. Οι σκύλοι βοηθείας εκπαιδεύονται για να βοηθούν άτομα με σωματικούς περιορισμούς να εκτελούν τις καθημερινές τους λειτουργίες. Οι σκύλοι βοηθείας γίνονται δεκτοί σε δημόσιους χώρους όπως οι σκύλοι-οδηγοί και οι σκύλοι ακοής.

Χωρίστε τις μεγάλες σακούλες με τα τρόφιμα σε μικρότερα δοχεία για να βοηθήσετε στο σήκωμα και το γέμισμα των πιάτων. Εάν παίρνετε μεγάλα πιάτα, θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο και ενέργεια για να τα γεμίσετε. Υπάρχουν βάσεις για σκυλοτροφές που ανυψώνουν τα μπολ πάνω από το πάτωμα, ώστε να μην χρειάζεται να λυγίζετε τόσο πολύ όταν τα γεμίζετε.
Το να περπατάς έναν σκύλο όταν είσαι ανάπηρος μπορεί να είναι δύσκολο. Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν έφηβο της γειτονιάς για να το κάνει αυτό ή βάλτε έναν κατοικίδιο να έρχεται και να βγάζει βόλτα τον σκύλο σας κάθε μέρα. Οι περιφραγμένες αυλές είναι μια άλλη εναλλακτική λύση που πρέπει να εξετάσετε.
Το να έχεις αναπηρία δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις τη συντροφιά ενός σκύλου. Χρειάζεται μόνο λίγη προσαρμογή για να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι.