Αποφύγετε τα επιτραπέζια υπολείμματα στη διατροφή του σκύλου σας

Όλοι το έχουμε κάνει. Ο χαριτωμένος, γούνινος φίλος μας ουσιαστικά μας χαμογελάει κάτω από το τραπέζι της κουζίνας. Τα αυτιά είναι κουρασμένα και η ουρά κουνάει. Ξέρουμε τι θέλει ο σκύλος μας. Μόνο ένα μικρό κομμάτι από το δείπνο θα ήταν απολαυστικό, σωστά; Τι θα μπορούσε να βλάψει; Είναι απλώς μια μπουκιά ή δύο τελικά.

Κράτα τα αυτιά του Fido, δεν θα θέλει να το ακούσει αυτό. Η διατροφή ενός σκύλου πραγματικά δεν πρέπει να περιέχει υπολείμματα τραπεζιού. Το φαγητό των ανθρώπων είναι ακριβώς αυτό… για τους ανθρώπους. Οι διατροφικές ανάγκες ενός σκύλου δεν είναι ίδιες με του ανθρώπου. Σίγουρα, τρώμε μερικά από τα ίδια πράγματα, αλλά το να ταΐζετε το κατοικίδιό σας από το τραπέζι είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη για το κατοικίδιό σας. Η διατροφή ενός σκύλου δεν απαιτεί όλα τα πρόσθετα καλούδια που βάζουμε στα γεύματά μας.

Οι άνθρωποι έχουν προβλήματα με την παχυσαρκία. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να έχει και ένας σκύλος. Εάν η διατροφή του σκύλου σας αποτελείται κυρίως από υπολείμματα από το τραπέζι του δείπνου, οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι ο σκύλος σας θα έχει πρόβλημα να διατηρήσει ένα υγιές βάρος. Ακόμη και μερικά κιλά πάνω από το βάρος μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα και τη διάρκεια της ζωής του κατοικίδιου ζώου σας. Συγκρατήστε την ικεσία και κρατήστε τα όπλα σας.

Όταν έχετε έναν σκύλο που δεν τρώει επιλεκτικά, μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να είναι η απόρριψη των σκουπιδιών στο σπίτι, αλλά πραγματικά, αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Ορισμένες τροφές ανθρώπων μπορεί να βλάψουν τον σκύλο σας και δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν μέρος της διατροφής του σκύλου σας. Τα σταφύλια, για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους σκύλους, ακόμη και θάνατο. Τα κόκαλα κοτόπουλου και το ποπ κορν μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα για τον σκύλο σας. Το να επιτρέπονται μεγάλες ποσότητες σοκολάτας μπορεί να είναι επικίνδυνο στη διατροφή ενός σκύλου.

Η κακή διατροφή εμφανίζεται ακόμη και στην αυλή. Όταν η διατροφή του σκύλου σας δεν είναι στα καλύτερά της, τα αποτελέσματα του κατοικίδιου ζώου σας θα είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος, οσμή και ακαταστασία. Τα οφέλη της επιλογής μιας υγιεινής διατροφής για τον σκύλο σας θα είναι αισθητά στην υγεία του κατοικίδιου ζώου σας, καθώς και κατά τη διάρκεια αυτών των βόλτων γύρω από το τετράγωνο.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που ένα συμπλήρωμα ή μια λιχουδιά από την κουζίνα μπορεί να είναι εντάξει, αλλά ποτέ υπερβολικά. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα υγιεινά σνακ για τη διατροφή του σκύλου σας. Εάν πρέπει απλώς να συνεχίσετε να ταΐζετε το Fido στο τραπέζι, πολλοί κτηνίατροι συνιστούν να δώσετε στο κατοικίδιο ζώο σας παγάκια ή κομμάτια καρότου για να τα τρώτε μεταξύ των προγραμματισμένων ωρών ταΐσματος. Παρέχοντας στο κατοικίδιό σας αυτές τις υγιεινές εναλλακτικές λύσεις αντί της πίτσας και των cupcakes σας δίνει την ελευθερία να επιλέξετε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ για τη διατροφή του σκύλου σας.

Οπότε, την επόμενη φορά που το αγαπημένο σας κατοικίδιο θα αρχίσει να κοιτάζει τη μούχλα σας, ανακατευθύνετε την προσοχή του/της. Μην πιάνετε τη λιπαρή μπριζόλα σας ή το μπούτι κοτόπουλου. Αντίθετα, πέταξε στον φίλο σου ένα δροσερό, αναζωογονητικό παγάκι για να το ρίξεις και να το μαγέψεις. Μερικά παιδικά καρότα θα κρατήσουν τον Fido χαρούμενο και θα σας κάνουν να νιώθετε καλά με τις επιλογές σας για τη θρεπτική αξία της διατροφής του σκύλου σας. Θα ξέρετε ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε μια δίαιτα υψηλής ποιότητας για το κατοικίδιό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *