Η διατροφή ενός σκύλου επηρεάζει τη στοματική υγεία

Ο σκύλος σας είναι ο καλύτερος φίλος σας. Κάθε φορά που περνάτε από την πόρτα ο σκύλος σας είναι τόσο χαρούμενος που σας βλέπει που κουνάει την ουρά του και σχεδόν σας χαμογελάει. Πώς μπορείτε να δείξετε στο κατοικίδιό σας πόσο σημαίνουν για εσάς; Λοιπόν, ένας τρόπος είναι να φροντίσετε αυτό το χαμόγελο για το κατοικίδιό σας. Γνωρίζατε ότι η διατροφή του σκύλου σας μπορεί να επηρεάσει τη στοματική του υγεία;

Οι άνθρωποι πρέπει να βουρτσίζουν και να πλένουν τακτικά τα δόντια τους για να διατηρούν τα δόντια, τη γλώσσα και τα ούλα τους σε καλή κατάσταση. Έρευνες έχουν δείξει πρόσφατα μια σχέση μεταξύ της καλής στοματικής υγείας στον άνθρωπο και του χαμηλότερου κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Εάν η καλή στοματική υγεία μπορεί να έχει τόσο βαθιά επίδραση στους ανθρώπους, τότε έχει νόημα να εξετάσουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας συχνά για να μην γίνει πρόβλημα η πλάκα και η πέτρα. Ακόμη και το σκούπισμα των ούλων του με ένα καθαρό, υγρό πανί μπορεί να είναι ευεργετικό.

Η διατροφή του σκύλου σας παίζει επίσης ρόλο στη στοματική υγεία του κατοικίδιου σας. Ταΐζετε συνήθως τον σκύλο σας με κονσέρβα ή ξηρή τροφή για σκύλους; Τι είδους λιχουδιές και παιχνίδια παρέχετε στο κατοικίδιό σας; Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την πιθανότητα προβλημάτων με τα δόντια του κατοικίδιου ζώου σας.

Όταν η διατροφή του σκύλου σας είναι διατροφικά σωστή, περιέχει απαραίτητες βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και ένζυμα, η στοματική υγεία του κατοικίδιου ζώου σας θα είναι στα καλύτερα της. Το να ταΐζετε με ξηρή τροφή για σκύλους αντί για υγρή ποικιλία από κονσέρβα είναι καλύτερο για το σκύλο σας. Η σκληρή επιφάνεια της μικροσκοπικής κροκέτας τρίβεται στα δόντια για να αφαιρέσει και να μειώσει την πλάκα. Η απλή πράξη της υγρασίας της ξηρής τροφής για σκύλους με νερό ή σάλτσα εξαλείφει αυτή την ιδιότητα από την ξηρή τροφή για σκύλους.

Οι λιχουδιές που δίνετε στο κατοικίδιό σας αποτελούν μέρος της διατροφής του σκύλου σας, όπως τα σνακ είναι μέρος της διατροφής ενός ατόμου. Ως άνθρωποι, τείνουμε να θέλουμε να παραβλέπουμε τις συνήθειές μας στο σνακ, επομένως μπορεί να είναι εύκολο να παραβλέψουμε τις λιχουδιές που δίνετε στον σκύλο σας. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Εξετάστε προσεκτικά όλα τα είδη που θα καταναλώσει ο σκύλος σας.

Δίνεις στο σκύλο σου κόκαλα, ακατέργαστα δέρματα, σπασμωδικές λιχουδιές ή μπισκότα σκύλου; Ίσως το κατοικίδιο ζώο σας να προτιμά πρασινάδες ή άμυλο καλαμποκιού. Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί, αλλά το να πετάξετε το Spot ένα ωμό δέρμα είναι σαν να του δίνετε ένα ζαχαρωτό. Το ακατέργαστο δέρμα, για παράδειγμα, περιέχει θερμίδες και συχνά παρέχεται μεταξύ των γευμάτων.

Πολλές από τις λιχουδιές και τα σνακ που παρέχετε στη διατροφή του σκύλου σας μπορεί να είναι απλώς κενές χαμένες θερμίδες. Ορισμένες λιχουδιές, εναλλακτικά, παρέχουν εξαιρετική ευκαιρία για τη βελτίωση της στοματικής υγείας. Οι πρασινάδες, τα ακατέργαστα δέρματα, τα κόκαλα και τα σκληρά μπισκότα για σκύλους, όλα βοηθούν στην απομάκρυνση της πέτρας. Τα πιο απαλά σνακ, όπως οι σπασμωδικές λιχουδιές, δεν ανακουφίζουν πολύ από την πλάκα. Η υγιεινή λιχουδιά, κατά καιρούς, θα αποτρέψει επίσης τον σκύλο σας από το να έχει κακή αναπνοή.

Η διατροφή του σκύλου σας πρέπει να είναι υγιεινή για να εξασφαλίσει εξαιρετική στοματική υγεία. Η ξηρή τροφή για σκύλους είναι καλύτερη όποτε είναι δυνατόν. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε λιχουδιές για το κατοικίδιό σας που θα βελτιώσουν τη διατροφή του σκύλου σας. Η συνειδητή παρακολούθηση της διατροφής του σκύλου σας θα επηρεάσει θετικά τη στοματική υγεία του καλύτερου φίλου σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *