Κούρεμα ενός σκύλου

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων σκέφτονται γενικά το κούρεμα ως μόνο μια μηχανική δραστηριότητα. Λίγοι καταλαβαίνουν ότι το κούρεμα ενός σκύλου είναι τέχνη. Το κούρεμα ενός παλτού ή νυχιού πρέπει να γίνεται με προσεκτικό τρόπο για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί στο δέρμα ή το νύχι. Το κούρεμα του τριχώματος πρέπει να ληφθεί μέριμνα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της φυλής. Εάν το τρίχωμα δεν κουρευτεί σωστά, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση σκόνης στο τρίχωμα και το ζώο να αρχίσει να εμφανίζει σημάδια δερματικών παθήσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι δραστηριότητες περιποίησης δεν γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο.

Το κούρεμα του τριχώματος βοηθά να απαλλαγείτε από το παρασιτικό φορτίο σε μεγαλύτερο βαθμό και επίσης, το κούρεμα του σκύλου σας είναι πιο χρήσιμο για να αποκαλύψετε τον τύπο του παρασιτικού προβλήματος που είναι πιθανό να υποστεί ο σκύλος. Διατίθενται πολλά ιατρεία υγείας κατοικίδιων, όπου το κούρεμα του σκύλου θα γίνεται με πιο συστηματικό τρόπο.

Χρησιμοποιείτε πάντα μια αιχμηρή κουρευτική μηχανή και στις χειμερινές περιοχές, αποφύγετε το στενό κούρεμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πιο κοντινό απόκομμα τις χειμερινές εποχές μπορεί να εκθέσει το σκυλί σε περιβαλλοντικές πιέσεις όπως το κρύο κλίμα. Ως εκ τούτου, ο σκύλος μπορεί να γίνει πιο ευάλωτος στα κρυοπαγήματα. Αποφύγετε το στενό κούρεμα του τριχώματος ή του νυχιού γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στους υποκείμενους ιστούς και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στο συγκεκριμένο ζώο.

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα κοπής όταν το ζώο δεν είναι σε υγιή κατάσταση. Τα εργαλεία κοπής είναι διαθέσιμα σε μεγαλύτερο βαθμό σε πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Αποφύγετε τα αμβλεία όργανα γιατί μπορεί να μην κουμπώνουν καλά και ως εκ τούτου, απαιτείται συχνά επανάληψη. Χρησιμοποιείτε πάντα σύγχρονο εξοπλισμό για δραστηριότητες κοπής.