Τα οφέλη των φυτικών ινών στη διατροφή του σκύλου σας

Γνωρίζουμε τα οφέλη των φυτικών ινών στη διατροφή μας, αλλά είναι τα οφέλη των φυτικών ινών στη διατροφή ενός σκύλου; Οι φυτικές ίνες θεωρούνταν πληρωτικές και χύμα στο παρελθόν, αλλά σήμερα, η θρεπτική αξία των φυτικών ινών στη διατροφή του σκύλου επιτέλους γίνεται αντιληπτή.

Τι ακριβώς είναι η ίνα; Είναι μέρος των υδατανθράκων. Οι φυτικές ίνες δεν είναι ιδιαίτερα εύπεπτες από τον οργανισμό. Η διατροφή του σκύλου σας μπορεί να ωφεληθεί από φυτικές ίνες σε κατάλληλες ποσότητες. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, η υπερβολική ποσότητα φυτικών ινών σε μια διατροφή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα. Είναι πάντα σημαντικό να παρακολουθείτε τη διατροφή του σκύλου σας για να διατηρείτε ένα υγιές επίπεδο φυτικών ινών που ταιριάζει στις ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για τα οφέλη των φυτικών ινών στη διατροφή του σκύλου σας.

Η υπακοή επικρατεί τόσο στους ανθρώπους όσο και στα κατοικίδια. Πολύ συχνά, τα κατοικίδια γίνονται υπέρβαρα. Οι φυτικές ίνες στη διατροφή του σκύλου σας είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να βοηθήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να χάσει το περιττό βάρος. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία και την ποιότητα της ζωής του σκύλου σας. Γνωρίζουμε ότι οι φυτικές ίνες δεν μπορούν να επιτύχουν την απώλεια βάρους από μόνες τους, αλλά μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στο να διατηρείται ο σκύλος σας γεμάτος και ικανοποιημένος χωρίς μεγάλες ποσότητες θερμίδων.

Τα κατοικίδια που πετυχαίνουν τον επιθυμητό στόχο βάρους μπορεί να χρειαστούν λίγο επιπλέον φυτικές ίνες στη διατροφή του σκύλου για να διατηρήσουν το επιθυμητό βάρος. Συνδυάζοντας τις φυτικές ίνες με τον αυστηρό έλεγχο των μερίδων, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια δίαιτα σκύλου που είναι υγιεινή και ικανοποιητική για το κατοικίδιο ζώο σας.

Και πάλι, παρόμοια με τους ανθρώπους, η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται στα κατοικίδια ζώα. Η διατροφή του σκύλου σας πρέπει να περιέχει φυτικές ίνες για να αποτρέψει την εμφάνιση αυτής της ιατρικής κατάστασης. Καθώς ο σκύλος σας γερνάει, η διατροφή του/της πρέπει να περιέχει αυξημένα επίπεδα φυτικών ινών. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι τείνουν να αντιμετωπίζουν θέματα δυσκοιλιότητας πιο συχνά από τους νεότερους συναδέλφους τους. Για το λόγο αυτό, θα παρατηρήσετε υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στις δίαιτες των ηλικιωμένων σκύλων.

Πώς βοηθούν οι φυτικές ίνες να διατηρούνται τα πράγματα σε κίνηση; Οι φυτικές ίνες απορροφούν νερό. Με την απορρόφηση του νερού στις φυτικές ίνες, το περιεχόμενο στο έντερο αποκτά μεγαλύτερο όγκο. Αυτό είναι που προκαλεί την κίνηση κατά μήκος του εντερικού σωλήνα. Ο χρόνος διέλευσης από το έντερο γίνεται πιο κανονικός και τακτικός.

Υγιείς ποσότητες φυτικών ινών στη διατροφή του σκύλου σας θα συμβάλουν στη συνοχή των κοπράνων. Θα ξέρετε πότε το κατοικίδιο ζώο σας παίρνει την κατάλληλη ποσότητα φυτικών ινών όταν ο σκύλος σας ανακουφίζεται τακτικά. Η υπερβολική ποσότητα φυτικών ινών στη διατροφή του σκύλου σας θα έχει ως αποτέλεσμα χαλαρά και ακατάστατα κόπρανα.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μια ελαφρά αύξηση των φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα επιβραδύνοντας την απορρόφηση του σακχάρου από το έντερο.

Λάβετε υπόψη ότι οι υπερβολικές ποσότητες φυτικών ινών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του σκύλου σας. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αγοράζετε υψηλής ποιότητας τροφή για σκύλους από αξιόπιστες εταιρείες για να εξασφαλίσετε μια υγιεινή διατροφή για τον σκύλο σας. Προσέξτε αυτές τις πηγές φυτικών ινών στη διατροφή του σκύλου σας. Πολτός τεύτλων, φλούδες σόγιας, πίτουρο ρυζιού, πολτός μήλου και ντομάτας και φλούδες φιστικιών. Τα δημητριακά όπως η βρώμη και το ρύζι είναι επίσης παραδείγματα δύσπεπτων φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες έχουν οφέλη στη διατροφή του σκύλου σας όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για την καλύτερη ποσότητα φυτικών ινών για το κατοικίδιο ζώο σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *