Το μπάνιο ενός σκύλου

Πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στο μπάνιο ενός σκύλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εάν είστε απρόσεκτοι στο μπάνιο, το ζώο μπορεί να καταλήξει να έχει κάποιες μολύνσεις. Για παράδειγμα, εάν δεν κλείσετε τα αυτιά με ένα μεγάλο βαμβάκι, το νερό μπορεί να εισέλθει στα κανάλια του αυτιού και μπορεί να προκαλέσει κάποιες μολύνσεις του αυτιού με σημάδια όπως συνεχή έκκριση από τα αυτιά και κούνημα του κεφαλιού.

Η συχνότητα του μπάνιου εξαρτάται στην πραγματικότητα από τη ράτσα του σκύλου. Εάν ο σκύλος είναι τριχωτού τύπου όπως το κόκερ σπάνιελ, τότε το λούσιμο πρέπει να γίνεται μία φορά στις έξι έως οκτώ εβδομάδες. Εάν αυτές οι ράτσες λούζονται πολύ συχνά, τότε το δέρμα και το τρίχωμα χάνουν τους προστατευτικούς χαρακτήρες. Ωστόσο, όταν ο σκύλος έχει αφοδεύσει στο δέρμα λόγω των συχνών πεπτικών διαταραχών που οδηγούν σε διάρροια, για να αποφευχθεί η κακοσμία, ο σκύλος μπορεί να υποβληθεί σε συχνό μπάνιο μερικές φορές από τους ιδιοκτήτες.

Προσέξτε περισσότερο αποφεύγοντας ορισμένα ερεθιστικά σαπούνια ή ανθρώπινα σαπούνια. Τα υλικά σαπουνιού που χρησιμοποιούνται για τον άνθρωπο δεν είναι κατάλληλα για σκύλους. Ομοίως, πολλά προϊόντα ανθρώπινου σαμπουάν έχουν ορισμένα συστατικά που δεν είναι κατάλληλα στις αναλογίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται στην περίπτωση των σκύλων. Ως εκ τούτου, να προσπαθείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα σαμπουάν που αναφέρονται κυρίως για χρήση σε σκύλους. Προσέξτε περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε νέο προϊόν.

Να έχετε πάντα καλό χρόνο και υπομονή για τα προϊόντα που απαιτούνται για μπάνιο σε ένα μέρος με διαθεσιμότητα πηγής νερού. Τα σκυλιά αγαπούν το ράντισμα του νερού, του ποταμού και των ωκεανών. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε μπανιέρα, έχετε τα πάντα σε ένα μέρος και μετά ξεκινήστε το μπάνιο του σκύλου. Προσπαθήστε να έχετε ένα λουρί, μαλακτικό, πετσέτα και σαμπουάν στο χώρο του μπάνιου.

Το Conditioner είναι χρήσιμο για να κάνει τη δραστηριότητα του χτενίσματος πιο εύκολη αργότερα. Το μπάνιο πρέπει να είναι μια βολική δραστηριότητα τόσο για τον σκύλο όσο και για τον ιδιοκτήτη. Αυτό δεν πρέπει να είναι βάρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *