Φροντίδα για τον μεγαλύτερο σκύλο σας

 

Μόλις ο σκύλος σας μεγαλώσει, είναι καιρός να λάβετε κάποια προληπτικά μέτρα προκειμένου να παραμείνει υγιής, χαρούμενος και δραστήριος. Βάλτε τον κτηνίατρό σας να εξετάζει το κατοικίδιο ζώο σας κάθε χρόνο ή πιο συχνά, εάν είναι απαραίτητο.

Όπως και στους ανθρώπους, κρατήστε το βάρος του σκύλου σας εντός του κατάλληλου ή βέλτιστου εύρους. Ένας υπέρβαρος σκύλος έχει πολύ περισσότερα προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα στις αρθρώσεις, αρθρίτιδα, διαβήτη και δυσλειτουργίες του ήπατος ή των νεφρών. Μειώστε την ποσότητα των λιχουδιών που δίνονται στο κατοικίδιό σας. Είναι δύσκολο να αντισταθείς στα μάτια τους με ψυχή, αλλά να θυμάσαι πάντα ότι είναι για το καλό τους. Δεν θέλετε να σκοτώσετε το κατοικίδιό σας νομίζοντας ότι είστε ευγενικοί μαζί τους. Ταΐστε το κατοικίδιό σας μία φορά την ημέρα ή μικρότερες ποσότητες δύο φορές την ημέρα, αλλά αφαιρέστε την τροφή εάν έχει μείνει. Εάν έχετε παιδιά, εξηγήστε τους γιατί δεν πρέπει να κρύβουν φαγητό στο κατοικίδιο της οικογένειας.

Όπως με τα σκυλιά κάθε ηλικίας, φροντίστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμο φρέσκο, δροσερό νερό. Μερικοί ηλικιωμένοι σκύλοι έχουν προβλήματα να φτάσουν στο μπολ με το νερό, οπότε είτε πάρτε το νερό σε αυτά είτε τοποθετήστε μπολ με νερό σε πολλά διαφορετικά σημεία, ώστε να μην χρειάζεται να πάνε μακριά για ένα ποτό.

Εάν είναι δυνατόν, πηγαίνετε τον σκύλο σας για μια μικρή βόλτα καθημερινά. Αυτό βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος του σκύλου και παρέχει μερικές νέες εικόνες και μυρωδιές για να τους τονώσει και σας δίνει ποιοτικό χρόνο για να περάσετε με το κατοικίδιό σας. Μπορεί να είναι μεγαλύτερος αλλά ακόμα περίεργος.

Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε από ξηρή τροφή σε υγρή ή κονσερβοποιημένη τροφή καθώς ο σκύλος σας γερνάει. Τα δόντια του μπορεί να μην μπορούν να αντέξουν τη σκληρότητα των ξηρών κροκέτες. Το να φροντίζετε τον μεγαλύτερο σκύλο σας και να τον πηγαίνετε τακτικά στον κτηνίατρο σας βοηθά να διατηρείτε τον σκύλο σας υγιή και ευτυχισμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.