Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς

 

Οι συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς πρέπει να γίνονται κατανοητές από τους ιδιοκτήτες σκύλων, κατά προτεραιότητα. Ένα από τα κοινά ερωτήματα είναι εάν ο σκύλος πρέπει να εμβολιαστεί την πρώτη εβδομάδα ηλικίας ή όχι. Τα σκυλιά δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν σε ηλικία πέντε έως έξι εβδομάδων. Όμως, εάν δεν έχουν λάβει εμβόλια, τότε μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός κατά των παρβοϊικών λοιμώξεων που χρησιμοποιούνται για τη θανάτωση των ιικών εμβολίων και της νόσου της ιλαράς.

Μια άλλη κοινή ερώτηση είναι εάν ο σκύλος πρέπει να λάβει εμβόλιο για τη νόσο bordetella και εμβόλιο για τη νόσο του lyme. Όχι, αυτά τα εμβόλια είναι μόνο προαιρετικά. Μπορεί το εμβόλιο παρβοϊού να χρησιμοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα της ζωής; Όχι. Αυτό θα επηρεάσει τα επίπεδα μητρικών αντισωμάτων.

Μπορεί ένα έγκυο ζώο να εμβολιαστεί; Ναί. Δύο έως τρεις εβδομάδες νωρίτερα από την αναμενόμενη δραστηριότητα εγκυμοσύνης, το έγκυο ζώο μπορεί να εμβολιαστεί κατά των ιογενών ασθενειών. Αυτό βοηθά στην παροχή μητρικών αντισωμάτων στο νεαρό που θα γεννηθεί. Υπάρχει ανάγκη να κάνουμε εμβόλιο για τη λύσσα σε σκύλους; Ναί. Είναι απαραίτητο να πάτε για το αντιλυσσικό εμβόλιο για σκύλους.

Όταν αυτό το αντιλυσσικό εμβόλιο χορηγείται στους σκύλους, τι προφύλαξη πρέπει να λάβει κανείς σχετικά; Το αντιλυσσικό εμβόλιο χορηγείται στην ηλικία των δεκατριών έως δεκαπέντε εβδομάδων και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε δεκαπέντε μήνες και στη συνέχεια μία φορά στα τρία χρόνια. Είναι σημαντικό να χορηγηθεί στον σκύλο αυτό το εμβόλιο.

Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την περιοχή κινδύνου. Υπάρχει κάποια ανάγκη εμβολιασμού κατά της λοιμώδους νόσου του σκύλου σε περίπτωση σκύλων; Ναί. Υπάρχει ειδική απαίτηση στην περίπτωση των σκύλων για τον εμβολιασμό κατά της λοιμώδους νόσου του σκύλου. Αυτή η ασθένεια είναι πιο διαδεδομένη στις περισσότερες χώρες.

Υπάρχει κάποιος εμβολιασμός κατά της λεπτοσπείρωσης και σε ποια ηλικία πρέπει να εμβολιαστεί ο σκύλος; Αυτό πρέπει να χορηγείται στην ηλικία των έξι έως οκτώ εβδομάδων, ξανά στη δέκατη έως τη δωδέκατη εβδομάδα και ξανά στη δέκατη τρίτη έως δέκατη έκτη εβδομάδα.