NEWFOUNDLAND – Ο ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ.

 

Τα σκυλιά που πήραν το όνομά τους από το νησί της Νέας Γης απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις των ζώων. Υπάρχουν πλέον δύο καθιερωμένες ποικιλίες, η μαύρη και η λευκή και η μαύρη. Υπάρχουν και σκυλιά χάλκινου χρώματος, αλλά είναι σπάνια. Η μαύρη ποικιλία του Newfoundland έχει ουσιαστικά μαύρο χρώμα. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχει άλλο χρώμα, γιατί οι περισσότεροι μαύροι Newfoundlands έχουν κάποια λευκά σημάδια. Στην πραγματικότητα, ένα λευκό σημάδι στο στήθος λέγεται ότι είναι χαρακτηριστικό της αληθινής φυλής. Οποιοδήποτε λευκό στο κεφάλι ή το σώμα θα τοποθετούσε τον σκύλο σε άλλη ποικιλία εκτός από τη μαύρη. Το μαύρο χρώμα θα πρέπει κατά προτίμηση να έχει μια θαμπή εμφάνιση πίδακα που προσεγγίζει το καφέ. Στην άλλη κατηγορία εκτός από το μαύρο, μπορεί να υπάρχουν μαύρο και μαύρισμα, χάλκινο και άσπρο και μαύρο. Το τελευταίο κυριαρχεί και σε αυτό το χρώμα, η ομορφιά της σήμανσης είναι πολύ σημαντική. Το κεφάλι πρέπει να είναι μαύρο με άσπρο ρύγχος και φλόγα και το σώμα και τα πόδια πρέπει να είναι λευκά με μεγάλες μαύρες κηλίδες στη σέλα και τα τέταρτα, με πιθανώς άλλες μικρές μαύρες κηλίδες στο σώμα και στα πόδια.

Εκτός από το χρώμα, οι ποικιλίες πρέπει να συμμορφώνονται με το ίδιο πρότυπο. Το κεφάλι πρέπει να είναι φαρδύ και ογκώδες, αλλά σε καμία περίπτωση βαρύ στην εμφάνιση. Το ρύγχος πρέπει να είναι κοντό, τετράγωνο και καθαρό, τα μάτια να είναι αρκετά ανοιχτά μεταξύ τους, να είναι βαθύ, σκούρο και μικρό, να μην φαίνεται καθόλου. αυτιά μικρά, με κοντά στο πλάι, καλυμμένα με λεπτή κοντή τρίχα (δεν πρέπει να υπάρχει κρόσσι στα αυτιά), έκφραση γεμάτη εξυπνάδα, αξιοπρέπεια και καλοσύνη.

Το σώμα πρέπει να είναι μακρύ, τετράγωνο και ογκώδες, η οσφυϊκή χώρα να είναι δυνατή και καλά γεμάτη. στήθος βαθύ και φαρδύ. πόδια αρκετά ίσια, κάπως κοντά σε αναλογία με το μήκος του σώματος και δυνατά, με στρογγυλό κόκκαλο καλά καλυμμένο με μυ. πόδια μεγάλα, στρογγυλά και κοντά. Η ουρά πρέπει να είναι τόσο μακριά ώστε να φτάνει ακριβώς κάτω από τα αγκίστρια, χωρίς τσακίσματα και ποτέ να μην είναι κουλουριασμένη πάνω από την πλάτη. Η ποιότητα του παλτού είναι πολύ σημαντική. Το τρίχωμα πρέπει να είναι πολύ πυκνό, με άφθονο υπόστρωμα. το εξωτερικό τρίχωμα κάπως σκληρό και αρκετά ίσιο.

Η εμφάνιση γενικά θα πρέπει να υποδηλώνει έναν σκύλο με μεγάλη δύναμη και πολύ δραστήριο για την κατασκευή και το μέγεθός του, που κινείται ελεύθερα με το σώμα να κουνιέται χαλαρά ανάμεσα στα πόδια, κάτι που δίνει μια ελαφριά κύλιση στο βάδισμα. Όσον αφορά το μέγεθος, το πρότυπο Newfoundland Club δίνει 140 λίβρες. έως 120 λίβρες. βάρος για έναν σκύλο και 110 κιλά. έως 120 λίβρες. για μια σκύλα, με μέσο ύψος στον ώμο 27 ίντσες και 25 ίντσες αντίστοιχα. αλλά είναι αμφίβολο εάν οι σκύλοι σε καλή κατάσταση συμμορφώνονται και με τις δύο απαιτήσεις.

Κατά την εκτροφή των κουταβιών, δώστε τους μαλακή τροφή, όπως καλά βρασμένο ρύζι και γάλα, αμέσως μόλις γυαλίσουν, και, λίγο μετά, ξύστε άπαχο κρέας. Τα κουτάβια της Νέας Γης απαιτούν άφθονο κρέας για να προκαλέσουν τη σωστή ανάπτυξη. Τα κουτάβια θα πρέπει να αυξάνουν το βάρος τους κατά 3 λίβρες. την εβδομάδα, και αυτό απαιτεί άφθονη σάρκα, οστά και τροφή που σχηματίζει μυς, άφθονο κρέας, ωμό και μαγειρεμένο. Το γάλα είναι επίσης καλό, αλλά απαιτεί ενίσχυση με καζεΐνη. Το μυστικό της ανάπτυξης σκύλων πλήρους μεγέθους με άφθονο κόκκαλο και ουσία είναι να ξεκινήσουν καλά από τη γέννηση, καλή διατροφή, ζεστά, ξηρά δωμάτια και ελευθερία για τα κουτάβια να κινούνται και να ασκούνται όπως θέλουν. Η αναγκαστική άσκηση μπορεί να τους κάνει να πάνε στραβά στα πόδια τους. Δεν πρέπει να απαιτείται φάρμακο εκτός από τα σκουλήκια, και τα κουτάβια θα πρέπει να φυσικοποιούνται για αυτά αμέσως μετά τον απογαλακτισμό τους, και ξανά όταν είναι τριών ή τεσσάρων μηνών ή πριν από αυτό, εάν δεν ευδοκιμούν. Εάν δεν υπάρχουν σκουλήκια, τα κουτάβια της Νέας Γης θα βρεθούν αρκετά ανθεκτικά και, υπό κατάλληλες συνθήκες τροφής και τέταρτων, είναι εύκολο να εκτρέφονται.